top of page

Är du hostig, har ont i halsen och är allmänt hängig? här kommer lite naturliga tips du kan testa!

Uppdaterat: 6 okt. 2022


Känner du dig hostig, kanske lite snuvig... ont i halsen och allmänt hängig? Finns det något du kan göra för att hjälpa kroppen i de situationerna? Hemma hos oss går vi till vårt oljeskafferi så fort vi känner att något är på gång. Där finns det oljor vi kan ta i förebyggande syfte för de som inte är drabbade (än) men också för den stackare som kämpar med de här symptomen. Vår skapare var så smart att han la ner de här skatterna i naturen, som vi kan använda till hjälp i livets alla situationer.


Som vanligt kommer du inte höra mig säga att eteriska oljor botar något, men de kan hjälpa kroppen hantera olika situationer, allt ifrån förkylningssymptom till olika känslor. I vår familj använder vi de här verktygen till ALLT!


Det du får lära dig i det här inlägget är bland annat vilka eteriska oljor som är bra för de olika bekymmer man ofta har i samband med förkylningar. Vi går igenom de tre olika sätten man kan använda eteriska oljor på och exempel på hur du kan få lindring med hjälp av dessa olika sätt.


För användning på kroppen får du recept på hur du gör din egna vapo rub-salva och en rollerblandning. Du får också några bra recept på hur du kan använda den aromatiskt, till exempel i din doftspridare, "sinus steamer" och i näsinhalator (och vad är en näsinhalator egentligen?) och hur du kan göra om du istället vill ta något invärtes för att lindra besvären.


Tänk vad impad din familj och dina vänner kommer bli när du svänger förbi dem när de känner sig hängiga och ger de lite lindring i form av egengjorda produkter. De behöver ju inte veta hur enkelt det faktiskt var 


Några exempel på bra eteriska oljor för att stödja immunförsvaret


Först och främst...vilka oljor är bra för den här typen av besvär? Nedan ser du en lista på några av oljorna du kan använda:


💧"Air" – öppnar upp andningsvägarna och verkar kylande på kroppen

💧Cinnamon Bark (kanel) - kraftfull immunförstärkande eterisk olja

💧Clove (kryddnejlika) - i likhet med kanel har kryddnejlika också immunförstärkande egenskaper och kan verka lite bedövande vid obehag i kroppen, framför allt för tänderna. Superbra vid tillfällig tandvärk till exempel. Lite off topic kanske eftersom vi pratar om förkylningssymptom, men jaja.

💧Eucalyptus - Öppnar upp luftvägarna.

💧Frankincense - den här är bra för allt! antiinflammatorisk, bra för immunförsvaret, hjälper till

att minska slem i andningsvägarna, bakteriedödande

💧Ginger (Ingefära) – Inflammationslindrande, antibakteriell och kan lindra halsont. en naturlig antihistamin, antiinflammatorisk, antibakteriell, antiviral, har svampdödande egenskaper och lindrar illamående

💧Lavender - Antibakteriell och bra för inflammation, är en naturlig antihistamin, Som en bonus kan den här oljan hjälpa till att få dig att slappna av i kroppen och kan främja en hälsosam sömn

💧Lemon (Citron) - Boostar immunförsvaret, en mild detox, håller lymfsystemet i rörelse, stödjer andningsvägarna, lindrar svullna bihålor, bakteriedödande, slemlösande

💧Marjoram (Mejram) - främjar klar andning

💧OnGuard – antiviral, antibakteriell, antimikrobiell och svampdödande, bra för immunförsvaret

💧