top of page

Mamma och bebis - Rollerflaskor för den nyblivna mamman och bebisens olika behov.

Uppdaterat: 7 okt. 2022


Vår granne har precis fått sitt sjunde barn!!! SJUNDE BARN!!! Och yes…det är samma föräldrar till alla barnen. En helt fantastisk familj och mammans enorma kärlek för barn går det inte att ta miste på. Jag beundrar henne verkligen, vilket tålamod hon måste ha. Tänk om jag hade hälften av det.


Jag gjorde ett mamma-barn kit till henne och bebisen och valde en rosa necessär, för till historien hör… att de har sex söner och har nu fått en dotter.


Jag hade gjort samma rollerserie för ett år sen till en annan jättefin vän som också fått barn så jag hade redan recepten klara. Längre ner i inlägget ser du recepten på de rollerflaskor jag gjorde.


Har du eteriska oljor hemma så är det här en jättefin present (tycker jag i alla fall) otroligt användbar och helt naturligt…kan bebisen få en bättre start?


Rollerflaskorna till bebisen är otroligt utspädda. 1 droppe eterisk olja per rollerflaska och resten en vegetabilisk olja, men det räcker. Bebisar ska inte ha mer, det blir för starkt då.En del känner kanske en osäkerhet i att använda eteriska oljor på kroppen och kanske ännu mer på bebisar, och den osäkerheten förstår jag. Jag skulle aldrig själv använda eteriska oljor som inte är helt rena och ordentligt testade.


Känner man den osäkerheten, även på dessa oljor från doTERRA, som är 100% rena och som gått igenom över 50 tester, så tycker jag att man ska låta bli att ta dem, helt enkelt. Gå på magkänslan. Men hade jag haft dessa oljor när våra barn var nyfödda, så hade jag använt dem då.


Nu har jag lite äldre skolbarn, men både jag och min familj använder dessa oljor från doTERRA på kroppen (alltid utspädda dock). Börja alltid försiktigt och se hur ni reagerar och det gäller förstås också när ni använder dessa otroligt utspädda rollerflaskor på bebisen.


När vi ändå pratar om säkerhet så tänker jag så här…och det är min högst privata åsikt. Om jag har ett behov, det kan vara vad som helst, jag kanske har ont i magen eller har svårt att sova, så börjar jag helst med något naturligt (som eteriska oljor eller att dricka vatten osv). Om det inte löser problemet eller om jag behöver något starkare så går jag till en doktor och tar de produkter som jag blir rekommenderad att ta, utan tvekan, även om de är konstgjorda och har bieffekter.


Om jag tänker efter lite till, så skulle man kanske tycka att det kan vara ännu mer läskigt att använda något som är gjort med konstgjorda ingredienser i ett labb med oönskade bieffekter och hormonstörande ämnen, än att använda det man använt sedan tidernas begynnelse…innan vi började härma naturen i ett labb. Men det är som sagt min högst privata åsikt och jag är absolut inte emot att man tar konstgjorda preparat…som sagt… det gör jag ju själv...varje dag faktiskt. Men det är inte fel att läsa på och lära sig vad både de naturliga och konstgjorda produkterna innehåller och gör med kroppen och sinnet innan man tar dem.Ok, här kommer recepten på rollerflaskorna för mamma och bebis!


När du har applicerat oljorna masserar du lätt över området, det blir väldigt mysigt både för bebisen och dig som mamma. Det räcker med några sekunders massage så att oljorna tränger in i huden.


Sleep

Denna roller kan du använda om bebisen har svårt att komma till ro. Den innehåller Lavendel och Frankincense (totalt 1 droppe) och resten är fraktionerad kokosolja.

 • ½ dr Lavender

 • ½ Frankincense

För att få 1 dr av ovan recept häller du 1 dr av vardera olja i ett litet glas eller liknande sen häller du 1 av de 2 dropparna i rollerflaskan.

 • Fyll upp med en bärarolja (t.ex. Fraktionerad kokosolja, mandelolja, rapsolja osv)

Användning: Den här rollern kan du rolla under fötterna på bebisen innan läggdags eller efter kvällens bad. Du kan också rolla den på ryggraden för att få bebisen att komma till ro.

 


Tummy

Den här rollern kan du använda om bebisen verkar ha bekymmer med mag-tarmkanalen eller är gasig. Den innehåller Ingefära och Apelsin (totalt 1 droppe) och resten är fraktionerad kokosolja.

 • ½ dr Ginger

 • ½ Wild Orange

För att få 1 dr av ovan recept häller du 1 dr av vardera olja i ett litet glas eller liknande sen häller du 1 av de 2 dropparna i rollerflaskan.

 • Fyll upp med en bärarolja (t.ex. Fraktionerad kokosolja, mandelolja, rapsolja osv)

Användning: Denna kan du rolla på magen. Du kan också rolla den under fötterna eller/och på ryggraden.

 


Happy

Om bebisen inte är nöjd och du inte riktigt vet vad det kan bero på (du har bytt blöja, bebisen är mätt och det verkar inte ha med magen att göra) så kan du testa den här blandningen. Innehållet i denna roller är Apelsin och Lavendel (totalt 1 droppe) resten är även här fraktionerad kokosolja.

 • ½ dr Lavender

 • ½ dr Wild Orange

För att få 1 dr av ovan recept häller du 1 dr av vardera olja i ett litet glas eller liknande sen häller du 1 av de 2 dropparna i rollerflaskan.

 • Fyll upp med en bärarolja (t.ex. Fraktionerad kokosolja, mandelolja, rapsolja osv)

Användning: Den här kan du rolla under fötterna och/eller längs ryggraden för att få bebisen glad 

 


Teeth

När bebisen börjar få tänder brukar det klia och vara allmänt jobbigt (även för mamman....Aj!!!) Den här rollerflaskan innehåller totalt 2 droppar, eftersom bebisen troligtvis hinner bli någon månad äldre innan denna behövs.

 • ½ dr Copaiba

 • ½ dr Lavender

 • ½ dr Sibirian Fir

För att få 2 dr av ovan recept häller du 1 dr av vardera olja i ett litet glas eller liknande sen häller du 2 av de 3 dropparna i rollerflaskan.

 • Fyll upp med en bärarolja (t.ex. Fraktionerad kokosolja, mandelolja, rapsolja osv)

Användning: Den här kan du rolla längs med utsidan av käken när tänderna börjar titta fram för att underlätta obehaget.

 


Mommy

I den här roller finns det många oljor, de är valda för att göra dig som mamma piggare och att kunna hantera den “brain fog” som ofta inträffar när man som mamma till en bebis kanske inte får sova så mycket eller hormonerna är “all over the place”.

 • 8 dr Lime

 • 4 dr Grapefruit

 • 4 dr Wild Orange

 • 4 dr Bergamot

 • 3 dr Rosemary

 • 3 dr Ginger

 • 2 dr Lemongrass

 • 3 dr Clary ‘Sage

 • 2 dr Frankincense

 • 2 dr Copaiba

Fyll upp med en bärarolja (t.ex. Fraktionerad kokosolja, mandelolja, rapsolja osv)


Användning: Applicera den där du brukar ha parfym (insidan handleder, nacken, bringan/halsen)

 

Ytterligare information


Undvik att få oljan i ögonen eller i öronen. Om du skulle få oljor på dessa ställen och det börjar svida, skölj inte med vatten, utan använd istället en vegetabilisk olja (olivolja, rapsolja osv).


Rådgör alltid med läkare innan användning om du är osäker på om du eller bebisen tål någon av ingredienserna
Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page