top of page
18010555840342739_edited.jpg

Deep Blue

"The soothing blend"

 • Topiskt (utspädd på kroppen)

 • Aromatiskt (du kan ha den i doftspridaren, men den är mest tänkt att användas topiskt)

Deep blue - egenskaper
 

Det huvudsakliga användningsområdet för deep blue är att lindra värk i muskler och leder. Den kan dock även hjälpa till att stödja ett hälsosamt andnings- och matsmältningssystem.

 

Deep blue kan du använda vid:

 • muskler, rygg och ledbesvär 

 • muskelspänningar 

 • lindra ömma muskler innan och efter träning 

 • växtvärk

 • huvud- och nackvärk

 • blåmärken

 • öppna upp andningingsvägarna

 • stödja en hälsosam andning

 • lindra obehag i mag- tarmkanal

 • lindrande massage

Vilka oljor finns i Deep blue?

Deep Blue Soothing Blend kombinerar åtta eteriska oljor som är kända för att lindra och kyla leder och muskler. Vintergröna, kamfer, pepparmynta, ylang ylang, helichrysum, blå renfana, blå kamomill och osmanthus samverkar för att ge lindring, speciellt efter intensiv träning. Dessa eteriska oljor lindrar rygg, ben och fötter.

Har du inte Deep blue kan du göra den själv genom att blanda ovan oljor. Har du inte Vintergröna kan du byta ut den mot Spearmint eller Peppermint. Du kan ta lika många droppar av varje olja.

Hur använder man Deep blue?

Deep blue har, som du kan läsa om ovan, många användningsområden. Den är primärt tänkt att användas på kroppen, där du har besvär. Se till att du blandar ut den med en vegetabilisk olja eller lotion om du har känslig hud. Jag rekommenderar att du alltid blandar ut eterisk olja som du har på huden, oavsett om du har känslig hud eller inte. Den blir ju om inte annat drygare när du blandar ut den.

Du behöver bara lite, och du kommer ganska snabbt känna att det ger en kylande effekt på huden. För en del personer växlar det mellan en kylande och värmande effekt. Om du tycker att det blir för kallt eller varmt, så blandar du bara ut den ytterligare på huden genom att smörja in huden med mer lotion eller vegetabilisk olja. Ta inte vatten, olja och vatten går inte ihop.

 

Ett tips är att tvätta händerna efter att du smort in dig så du inte riskerar att peta dig i ögonen med den här oljan. (om det skulle hända....tillsätt som sagt vegetabilisk olja, inte vatten)

Rollerblandning med Deep blue

Det här behöver du:

 • 15-20 droppar Deep blue eterisk olja

 • 10 ml rollerflaska i glas

 • Bärarolja (jag använder fraktionerad kokosolja, men det går bra med vilken vegetabilisk olja som helst)

Så här gör du:

 1. Tillsätt den eteriska oljan först i rollerflaskan

 2. Fyll upp med bäraroljan

 3. Sätt på rollertoppen och locket. Skaka ordentligt

 4. Applicera där du har behov

*OBS! Om du gör den här blandningen till ett barn, en äldre person eller någon med känslig hud kan du behöva blanda ut den ytterligare med mer bärarolja. Om du till exempel gör den här för en 2-5 åring så räcker det med 1-5 droppar deep blue. För barn mellan 5-13 använd 5-10 droppar deep blue. Det är bättre att börja med mindre och tillsätta mer om det behövs.

Deep Blue rub (lotion)

17880302063487123_edited_edited.jpg

doTERRA har en underbar produkt som heter Deep blue rub. Det är en tub med lotion där de har hällt i en hel flaska Deep blue olja. När jag har ont i kroppen är det oftast den här tuben jag använder mig av. Vill man göra den ännu starkare kan man ta lite i handflatan och droppa i en extra droppe av deep blue oljan. Den här produkten är otroligt dryg, du behöver ytterst lite. För att smörja in min nacke tar jag storleken av en lillfingernagel och smörjer in och det räcker. Du kanske behöver mer, men börja med lite. Den här är väldigt populär och så lätt att ta med sig och använda direkt utan att man behöver blanda ut den.

Det här är oftast den produkt som får männen att uppskatta oljorna. Den är lätt att ta med till gymet eller träningen och smörja in innan, under eller efter träningen. Har du en större yta som du vill få hjälp med är den här produkten oftast lättare att använda än en roller.

Har du Deep blue eterisk olja, men inte Deep blue rub kan du enkelt göra din egen genom att blanda oljan i en lotion du har hemma. Som riktmärke kan du tänka att du tar ca 13 droppar olja i 1/2 dl lotion. Vill du inte blanda en hel flaska i en burk med lotion kan du bara blanda den varje gång du vill applicera och då tar du lite lotion i handflatan och häller ett par droppar deep blue eterisk olja i handen och masserar in där du behöver lindring.

Kan man ha Deep blue i badet?

 

Du kan absolut använda Deep blue i ett bad (badkar eller fotbad). Det är ett jättebra sätt att få hjälp med muskel- eller ledvärk, kanske efter en lång arbetsdag eller efter träning. Jag rekommenderar inte att du tillsätter eterisk olja direkt i badvattnet. Ni vet....olja och vatten blandas ju inte så är det en stark olja riskerar den att irritera huden. Det du kan göra är istället att blanda i den eteriska oljan i salt. Jag använder Epsomsalt (bittersalt), men havssalt eller himalayasalt går också bra.

 

Gör så här:

 1. Tillsätt saltet i en glasskål med lock (finns billiga på IKEA)

 2. Häll i den eteriska oljan, du får testa dig fram hur mycket du vill ha. Men som riktmärke kan du ta
  ca 6-8 droppar till 1 dl salt)

 3. Stäng locket och skaka burken ordentligt så att oljan fördelas i saltet

 4. Börja med att hälla i ca 0,5-1 dl i badkaret och tillsätt mer om du tycker att det behövs.

 5. Bada ca 20 minuter.

Obs, låt huvudet vara ovan vattenytan så du inte riskerar att få in den eteriska oljan i ögon, öron eller näsa.

17924282575582778.jpg
17872592519377747.jpg
bottom of page